fredag 8 oktober 2010

Fläskfilégratäng med paprikaost

Gjorde den här i fredags när vi skulle till Valliden och förberedde allt hemma. Det var bara att stoppa in den i ugnen så var det klart att äta. Alla tyckte den var god.


600g fläskfilé eller fläskytterfilé
1 pkt bacon
grädde
Philadelphiaost "Grillad paprika"
lökpulver
vitlökspulver
2 dl vatten
en skvätt soja
tomat
ost

Putsa filén och skär den i bitar. Bryn i en klick smör. Krydda med salt, peppar, lökpulver och vitlökspulver. På med 2 dl vatten och låt puttra i ca 20 minuter. Håll koll så det inte torrkokar. När nästan allt vatten kokat bort, häll på lite soja. Slå på grädde och i med philadelphiaosten och baconet. Häll i ugnsfast form. På med skivad tomat och på med ost. Gratinera tills osten är gyllenbrun. Servera med en fetaostsallad och valfritt tillbehör.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar