
25 st
125 g smör
1 ¼ dl socker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
3 msk kakao
1,5 dl mjöl
Fyllning; (dubbel sats)
2 msk smör
3 msk grädde
4 krm vaniljsocker
3 dl florsocker
Börja med degen. Mixa smör, socker och vaniljsocker i matberedare. I med äggula, kakao och mjöl. Rulla ut till längd och plasta in i plastfolie. (min rulle var ca 4 cm i diameter och 34 cm lång) In i kylen en timme. Skär i 50 bitar. Rulla till kulor och platta till något med en gaffel. Grädda i ca 8-10 minuter i 200 grader och låt svalna på plåten.
Gör fyllningen. Smält smör, blanda i grädden, vaniljsocker och florsocker. Bred på en kaka och lägg på en ny kaka som lock.
Servera med ett glas kall mjölk eller en kopp java.



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar