Här är tricket att koka kycklingvingarna först. De blir saftiga och möra och man behöver inte oroa sig för att de inte är genomstekta eller att de blir torra.
1 kg kycklingvingar
vatten
hönsbuljongtärning
Marinad;
0,5 dl soja
1 dl Heinz bbqsauce
1 msk honung
2 nypor socker
1 msk tomatpuré
0,5 tsk cayenne
1 stor vitlöksklyfta
en skvätt rapsolja
Koka upp vattnet och i med hönsbuljongtärningar tills det smakar bra. I med kycklingen, se till så vattnet täcker. Koka ca 25 minuter och häll av vattnet. Blanda ingredienserna till marinaden och häll över kycklingen. Låt stå i kylen några timmar. In i ugnen ca 10 minuter på 200 grader eller grilla snabbt över grillen.
-Mama Skogly ♥
När vi var i Thailand i somras åt vi de absolut godaste kycklingvingarna vi någonsin smakat! Till slut visste de på restaurangen vad vi skulle ha när vi kom o skulle käka lunch så vi behövde inte ens beställa...
SvaraRaderaDessa låter som att de skulle passa oss riktigt bra, receptet hamnar i provapå högen!