lördag 23 oktober 2010

Marinerade kycklingvingar

Här är tricket att koka kycklingvingarna först. De blir saftiga och möra och man behöver inte oroa sig för att de inte är genomstekta eller att de blir torra.


1 kg kycklingvingar
vatten
hönsbuljongtärning

Marinad;
0,5 dl soja
1 dl Heinz bbqsauce
1 msk honung
2 nypor socker
1 msk tomatpuré
0,5 tsk cayenne
1 stor vitlöksklyfta
en skvätt rapsolja

Koka upp vattnet och i med hönsbuljongtärningar tills det smakar bra. I med kycklingen, se till så vattnet täcker. Koka ca 25 minuter och häll av vattnet. Blanda ingredienserna till marinaden och häll över kycklingen. Låt stå i kylen några timmar. In i ugnen ca 10 minuter på 200 grader eller grilla snabbt över grillen.






-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. När vi var i Thailand i somras åt vi de absolut godaste kycklingvingarna vi någonsin smakat! Till slut visste de på restaurangen vad vi skulle ha när vi kom o skulle käka lunch så vi behövde inte ens beställa...
    Dessa låter som att de skulle passa oss riktigt bra, receptet hamnar i provapå högen!

    SvaraRadera