tisdag 19 oktober 2010

Saftiga tekakor

God morgon. Idag bjuder jag på saftiga tekakor till frukost. Både gubben och barnen tyckte dessa var goda och saftiga. Laddar just nu för storhandling med två barn...Gulp!


ca 45

3 dl havregryn
1 liter mjölk
200 g margarin
2 pkt jäst
2 dl sirap
ca 2 liter mjöl

Koka havregrynen med HÄLFTEN av mjölken i ca 3 minuter. Häll över i bunke. På med sirapen. Smält smöret och häll över resten av mjölken i kastrullen. När blandningen är 37 grader, smula ner jästen och rör om tills den löst sig. Häll i bunken, på med mjöl och gegga runt tills det blir en deg. Dela upp i 45 tekakor och låt jäsa 45 minuter. In i ugnen 6-7 minuter på 250 grader.










-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Åh så saftigt goda.. Kommer bara ihåg mammas torra tekakor sen man var liten, därav inte provat egna tidigare, men dessa är grymma!

    SvaraRadera