God morgon. Idag bjuder jag på saftiga tekakor till frukost. Både gubben och barnen tyckte dessa var goda och saftiga. Laddar just nu för storhandling med två barn...Gulp!
ca 45
3 dl havregryn
1 liter mjölk
200 g margarin
2 pkt jäst
2 dl sirap
ca 2 liter mjöl
Koka havregrynen med HÄLFTEN av mjölken i ca 3 minuter. Häll över i bunke. På med sirapen. Smält smöret och häll över resten av mjölken i kastrullen. När blandningen är 37 grader, smula ner jästen och rör om tills den löst sig. Häll i bunken, på med mjöl och gegga runt tills det blir en deg. Dela upp i 45 tekakor och låt jäsa 45 minuter. In i ugnen 6-7 minuter på 250 grader.
-Mama Skogly ♥
Åh så saftigt goda.. Kommer bara ihåg mammas torra tekakor sen man var liten, därav inte provat egna tidigare, men dessa är grymma!
SvaraRadera