
Gratäng;
2 torskfiléblock
100 g Flöde pikantost
citron
1 msk Knorr fiskkrydda
3 dl grädde
ev syltlök
Mandelmos;
valfri mängd potatis
en skvätt grädde
en klick smör
salt och peppar
Tina torskblocken så att de går att skära i skivor. Det är lättare att skära när de inte är helt tinade. Lägg i ugnsfast form och salt och peppra. Koka ihop grädde, ost, kryddan och citronsaft. Slå över firren. In i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Ta ut den och skiva över ost. In i ugnen igen i ca 10 minuter. Servera med t ex mandelmos och strö över syltlök.
Koka under tiden den skalade potatisen i saltat vatten, tills den är mjuk. Mosa den och häll i grädde, en klick smör och smaka av med salt och peppar.






-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar