måndag 1 november 2010

Dumletårta med hallonmousse

Hittade ett recept på dumleganache som lät smaskeli. Den räckte till en och en halv tårta. Sen övertalade jag svärmor att göra chokladfigurer till tårtan. Hon köpte nämligen ett litet chokladverktyg i somras som nu användes för första gången.Eftersom det var Max tårta så gjorde hon chokladM.


Dumleganache;
3 dl grädde
200 g dumle

Värm upp grädden tills just INNAN den kokar. Slå grädden över dumlegodisarna och rör tills de smält. In i kylen över natten. Vispa tills grädden blivit tjock.

Dumletårta;
1 färdig kakaotårtbotten (köpte min på ICA, vill man så gör man en egen.)
hallonsylt
grädde
dumleganache
mörk blockchoklad till chokladfigurer
strössel

Blanda vispad grädde med hallonsylt och bred på första lagret. På med andra biten tårtbotten. Bred på ganachen och på med locket. På med ett till lager längst upp. Bred grädde runt kanten och tryck dit chokladfigurerna. På med strössel.
















-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Dumlegrädde gjorde jag en gång till en dessert. Makalöst gott!!!

    SvaraRadera