söndag 31 oktober 2010

Caesarsallad med bacon och krutonger

Av parmesanosten gjorde jag även en caesarsallad och en caesardressing till provsmakningen. Salt och gott.


romansallad
stekt bacon
vitt bröd
smör
Zeta parmesanost

Dressing;
2 äggulor
0,5 msk dijonsenap
0,5 msk vitvinsvinäger
0,5 vitlöksklyfta
3 sardeller (med kapris)
1,5 dl rapsolja
1 dl Zeta parmesanost
salt och peppar
vatten

Dressingen,
Lägg äggulor, senap, vinäger, vitlök, sardeller och parmesanost i matberedare och mixa. Häll oljan i droppvis medan mixern är igång. Häll i vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Krutonger;
Skär bort kanterna på brödet och skär i mindre kuber. Smält en stor klick smör och när det blivit gyllenbrunt så kickar du i brödbitarna. Rör om tills de är gyllenbruna och någorlunda knapriga. Salta.

Salladen;
Stek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Skölj salladen och dela den i mindre bitar, lägg på ett vackert fat. På med riven Zeta parmesanost, på med baconet och sist dressingen. Servera med krutonger.










-Mama Skogly ♥

1 kommentar: