Av parmesanosten gjorde jag även en caesarsallad och en caesardressing till provsmakningen. Salt och gott.
romansallad
stekt bacon
vitt bröd
smör
Zeta parmesanost
Dressing;
2 äggulor
0,5 msk dijonsenap
0,5 msk vitvinsvinäger
0,5 vitlöksklyfta
3 sardeller (med kapris)
1,5 dl rapsolja
1 dl Zeta parmesanost
salt och peppar
vatten
Dressingen,
Lägg äggulor, senap, vinäger, vitlök, sardeller och parmesanost i matberedare och mixa. Häll oljan i droppvis medan mixern är igång. Häll i vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Krutonger;
Skär bort kanterna på brödet och skär i mindre kuber. Smält en stor klick smör och när det blivit gyllenbrunt så kickar du i brödbitarna. Rör om tills de är gyllenbruna och någorlunda knapriga. Salta.
Salladen;
Stek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Skölj salladen och dela den i mindre bitar, lägg på ett vackert fat. På med riven Zeta parmesanost, på med baconet och sist dressingen. Servera med krutonger.
-Mama Skogly ♥
Oh, caesarsallad, we löv!
SvaraRadera