onsdag 24 november 2010

Räkbakelse

Det här är en mäktig pjäs. Mycket god, men mäktig. Ska man ha den som förrätt är det nog bra om man gör den mindre än vad jag har gjort, annars finns risken att man är lite mätt till varmrätten. Men den passar finemang att servera i denna storlek om man t ex ska ha syjunta eller bokklubb och med en god efterrätt som grädde på moset. Kom även ihåg att göra den flera timmar i förväg, så den hinner safta till sig. Har ni inte smakat en sån här, så tycker jag att ni ska skriva upp det på helgens 2 do lista. Och hör sen!


4 stycken

Smeten;
0,5 ask Philadelphiaost-Gräslök
2 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
3 msk kaviar
dill
gräslök
rödlök (finhackad)
peppar
citronsaft
0,5 burk röd stenbitsrom
räkor (finhackade)

8 skivor franska
krossade ostkrokar (ostbågar)
räkor
citronskivor
dill
rom
cocktailtomater
sallad

Blanda ihop allt till smeten. Tag ut rundlar ur franskorna med ett glas. Lägg smet mellan franskorna samt på kanterna. Rulla kanterna i ostbågarna. Lägg smet ovanpå och strössla över ostkrokskross. åt stå några timmar och safta till sig. Garnera med räkor, rom, citronskiva, dill och tomat. Servera på ett salladsblad eller lite blandsallad.











Man ska dela med sig av det goda. Cicci fick också smaka;


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar