tisdag 18 januari 2011

Köttfärsomelett i långpanna

Ett recept från Tasteline som jag gjorde om lite, bytte bl a ut osten mot Västerbottenost. Det var superenkelt, någorlunda snabblagat och jättegott. Speciellt om man serverar det med en god sås och ringlar lite crema de balsamico över. Har man redan färdig köttfärssås över så går det ju ännu snabbare. Jag halverade receptet och då räckte det till en middag och en matlåda till dagen efter, men receptet nedan är för 4 port.4 port

4 ägg
1 dl grädde
pizzakrydda
örtsalt eller salt

400 g köttfärssås ELLER
400 g köttfärs
Piffi allkrydda
vitlök
0,5 köttbuljongtärning
peppar

2 dl riven Västerbottenost
1 dl grädde
0,5 dl creme fraiche
pizzakrydda
salt och peppar
ett gäng cocktailtomater

Blanda ägg, grädde, pizzakrydda och örtsalt. Häll i långpanna, inte för stor. In i ugnen på 200 grader i 8-10 minuter, tills den tagit ihop, nästan helt.
Stek köttfärsen och gör en köttfärssås, eller ta fram om du har rester i frys eller kyl. Ta ut långpannan och slå på köttfärssåsen över omeletten.
Blanda grädde, creme fraiche, riven ost, pizzakrydda, salt och peppar och slå över köttfärsen. Dela tomaterna och lägg överst. Höj temp till 225 grader och in i ugnen ca 10 minuter. Servera med en sås på creme fraiche, vitlök, sambal och fransk senap och ringla balsamico över.
-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Enkelt och gott, precis som det ska vara mitt i veckan, perfekt!

    SvaraRadera