tisdag 25 januari 2011

Krämig champinjonomelett

Farmor och farfar har erbjudit sig att vara barnvakt åt alla våra barn i helgen. Inga barn hemma. Fattar ni? Vad ska vi göra? Ska vi boka upp oss en massa, gå på bio, ut och äta? Eller kanske ska vi bara självdö i soffan? Vi får se vad som händer. Jag planerar in god mat på fredag så får vi se om vi vill hitta på nåt på lördag. Jag ser fram emot sovmorgon, läsa en god bok och kanske ett varmt bad. LYX! Kanske blir det något gott till brunch på lördag, som t ex;


1-2 port

3 ägg
2 msk grädde
riven västerbottenost
champinjoner
smör
salt och peppar

Dela champinjonerna i lagom stora bitar. Stek dem i smör så de blir mjuka och goda. Salta och peppra. Blanda ägg, grädde, salt och peppar. Slå blandningen över svampen och dra ner värmen. Låt puttra på en stund. Strö över riven ost och låt omeletten stelna. Servera på dirren.






-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. så gott det ser ut, gör allt för sällan omelett, glömmer helt enkelt bort det, men det är ju så gott

    SvaraRadera
  2. Tänk så mycket man tar för givet när man inte har barn, bra att få en tankeställare ibland!
    Omelett hade vi till kvällsmat igår, en perfekt snabbrätt när tiden inte räcker till.

    SvaraRadera
  3. Så gott med omelett! Speciellt med svamp i!

    SvaraRadera