onsdag 26 januari 2011

Thaigryta med kyckling och blomkål

Här kommer receptet på den andra thaigrytan vi gjorde i fredags. Thaimat är mums!


2 portioner

2 kycklinglår
1 burk kokosmjölk
1 vitlöksklyfta
lite färsk, riven ingefära
6 limeblad
1 msk fisksås
broccoli
1 burk bambuskott
0,5 röd paprika
1 tsk röd currypasta
0,5 blomkål
färsk koriander

ev ris till servering

Tina kycklingen och dela i mindre bitar. Låt benen vara kvar. Hacka grönsakerna och stek dem tillsammans med currypastan. I med kycklingen och fräs lite. På med kokosmjölken och i med fisksåsen. Låt puttra under lock ca 45 minuter. (Gillar man knaprigare grönsaker kan man bryna dem först, plocka ur dem och kicka ner dem när kycklingen nästan puttrat färdigt.) På med koriander och servera eventuellt med ris.






-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. jag måste också testa thai hemma! Köper alltid det för att jag tänker att det är så svårt att få till det med kryddor..

    SvaraRadera
  2. Visst är det mums! Vi läääängtar tillbaka, bara några månader till sen så...

    SvaraRadera