onsdag 23 februari 2011

Citronpannacotta

Nu har det blivit ett helt gäng recept med olika pannacottor och det beror helt enkelt på att det är enkelt att variera när man kör low carb. Här kommer en riktig fräsching.


4 små portioner

0,5 vaniljstång
1 gelatinblad
2 dl grädde
rivet skal från en halv citron
saften från 0,25 citron
2 tsk sötningsmedel eller socker

Skär ett snitt i vaniljstången och gröp ur innehållet. I med gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Koka upp grädden med vaniljstången och dess innehåll. I med rivet citronskal, citronsaften och sötningsmedlet. Lägg i gelatinbladen och rör om. Upp med vaniljstången och häll blandningen i fyra små glas. Ställ kallt i minst 2 timmar. Dekorera med rivet citronskal.

-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Så gott, måste verkligen ta och göra pannacotta, har jag ännu inte testat å det, varken att göra det själv eller att äta det

    SvaraRadera
  2. Allt med citron gillas skarpt i vårt kök och en pannacotta tackar vi minsann inte nej till heller:)

    Ha en fortsatt bra helg!

    SvaraRadera