lördag 12 februari 2011

Spenatpannacotta med räkor och rom

En liten förrätt till Mello kanske?


2 små blad gelatin (Dr Oetker)
1 1/4 dl vispgrädde
1/2 dl hackad, förvälld spenat
3/4 dl crème fraiche
örtsalt
lökpulver

löjrom
räkor
gräslök
citron

I med gelatinet ligga i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinet och rör ner det i grädden så att det smälter. Lägg spenaten i kokande vatten en stund. Ta upp och pressa ur vattnet. Rör ner spenat, crème fraiche, salt, peppar och lökpulver, smaka av.
Häll smeten i 4 små glas. Låt stelna i kylen minst 4 timmar.

Garnera med löjrom, räkor, gräslök och citron.




-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. SÅ gott det låter, kanske något för vår måndagsmåltid... Tror minsann det!

    Ha en fortsatt bra helg,
    Anki!

    SvaraRadera
  2. Jisses vad gott det lät!
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. coolt att göra pannacotta i förrättstappning! ser jättegott ut!

    SvaraRadera