torsdag 10 februari 2011

Tacokycklingpaj

Ett annorlunda grepp till fredagsmyset kommer här. Det här receptet fick jag för många år sedan av min kollega Häman. Nu gjorde jag den utan pajskal, men ni som vill ha den som en regelrätt paj, kickar ihop en vanlig pajdeg och förgräddar den i 10 minuter innan ni häller i fyllningen. I övrigt är det bara att följa receptet. Annars kan man ju göra utan skal och sleva upp med nachos istället. Jag serverade den med sallad, ostsås, guacamole och salsa. Barnen fick vanliga tacos istället eftersom den här är lite spicy.


4 portioner

1 burk Green chili (finns bland tex mex-varorna)
0,5 grillad kyckling
1 gul lök, hackad
1 burk skivade chaminjoner
0,5 burk Thick and chunky salsa
0,5 paket philadelphiaost
lite tacokrydda
3 dl riven ost, t ex cheddar

Rensa kycklingen och skär i mindre bitar. Stek löken i smör. I med kycklingen, svampen och chilin. Låt det bli varmt. I med phil.osten och salsan. Låt puttra en stund. Pudra över lite tacokrydda. Häll blandningen i pajskalet/ugnsfast form. På med den rivna osten och skjuts in i ugnen på 225 grader tills osten är gyllenbrun. Se Let´s dance.






-Mama Skogly ♥

5 kommentarer:

  1. Den här pajen gjorde jag för några år sedan och det är verkligen världens godaste! Måste göra den snart igen tror jag.

    SvaraRadera
  2. Kanske en variant till våran klassiska tacopaj! Låter gott!

    SvaraRadera