torsdag 7 april 2011

Gratinerade nachos med avocadoröra och räkor

Igår publicerades reportaget som Norran var här och gjorde. Se bilder nedan. Det har varit en lååång vecka som aldrig verkar ta slut. Igår efter jobbet, ett besök hos pappa på sjukhuset och helghandling så gjorde jag ett litet tilltugg till hockeyn (för mig, läs omdömesskrivning). Gott var det i alla fall. En liten brewskie, kanske en San Miguel på flaska hade suttit finemang till.


nachos
tacokrydda
ost (gärna Norrglimt, alltså fd Krutrök)

avocado
citron
creme fraiche
sweet chili
salt och peppar
(jag tog ingen vitlök)
räkor

Läg ut nachos på ett bakplåtspapper. Strö över tacokrydda och på med ost. In i ugnen på 225 grader i ca 5 minuter till osten har smält och allt ser mumsigt ut. Mosa avocadon och blanda med citron, creme fraiche, sweet chili, salt och peppar. Ta ut plåten och bred avocadoröran på. Toppa med räkor. Har man tid så pillar man "riktiga" räkor för det blir ännu godare. Servera gärna en iskall flasköl till, men ska man skriva omdömen så håller man sig till vatten.












-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. De där ska jag lägga på minnet! Jösses så gott!!!

    SvaraRadera
  2. Spännande smakbrytning med räkorna till chipsen, låter hur gott som helst. Älskar avocadoröror:)

    Ha en fin helg,
    Anki o Håkan

    SvaraRadera