fredag 8 april 2011

Pasta med gorgonzolasås, bacon och kräftstjärtar

Daniels bror Niclas, är fantastiskt duktig på att laga mat. Igår hade jag turen att bli bjuden på en krämig och megagod pastarätt. Nicke är en sån där snubbe som kan veva ihop en supergod måltid av en risig kylskåpsrensning. Typ en ostskalk, en sardinburk och en potatis gör han till oxfilé provencale...

Vill man köra LCHF så hoppar man pastan och serverar kokt blomkål till istället.


250 g färsk pasta
150 g gorgonzola picante
150 g kräftstjärtar
5 dl grädde
250 g bacon
en halv låda hela körsbärstomater

Stek baconet. Häll på grädde, smula ner osten och i med tomaterna. Låt koka ihop. Det gör inget att tomaterna spricker. Koka pastan. Just innan servering, häll i nästan alla kräftstjärtar och rör om. Häll i pastan och rör om. Lägg upp på stort fat och strö över resten av kräftstjärtarna. Ät på dirren.










-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Jisses så gott, spännande med både bacon och kräftstjärtar.

    SvaraRadera