tisdag 12 april 2011

Köttfärsfyllda canneloni med ostsås

Har man överbliven köttfärssås i frysen går den här rätten på ett kick. Annars vevar man ihop en och det går ju rätt fort. Jag begick misstaget att göra för lite ostsås, så det har jag korrigerat i receptet så ni slipper.


ca 500 g köttfärssås
nästan en hel förpackning canneloni
75 g smör
5 msk mjöl
3,5 dl mjölk
3,5 dl grädde
2 dl ost (jag tog Norrglimt, fd Krutrök)

Koka pastan i fyra minuter. Spola av i kallt vatten. Smält smör i kastrull och i med mjöl. Vispa. Häll i mjölkgräddbalndningen och låt koka upp. När den tjocknat, ta av plattan och häll i riven ost. Värm köttfärssåsen och häll i en ordentlig skvätt av ostsåsen. Rör om. Häll ostsås i botten av ugnsfast form. Fyll pastarören med köttfärsen med hjälp av en leten sked och lägg i formen. När formen är fylld, häll ostsås över. Gratinera på 200 grader i ca 20 minuter. Servera sallad till och gärna en sås på creme fracihe, sambal, fransk senap, vitlök, salt och peppar.






-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Självklart får du sno receptet på grillsåsen! Hoppas att ni gillar den! :-) Man kanske skulle följa ditt exempel och grilla i helgen, och kanske göra lite grillsås, det är ju snart ett år sedan nu...Kram!

    SvaraRadera