lördag 7 maj 2011

Blomkålspannacotta-en jättegod LCHF-förrätt

Idag bjuder jag på en riktig höjdarförrätt. Passar både LC-are och alla andra. Bjöd svärmor och svärfar på den här pjäsen igår innan vi grilade.


6-8 st

200 g blomkål
vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2,5 dl grädde
2 gelatinblad
2 dl matlagningsyoghurt
1 dl hackad dill
salt och peppar

Garnering:
sikrom
rödlök
räkor
ev dill

Koka blomkålet i vatten med buljongtärningen i 5-10 minuter. Häll av vattnet. Lägg gelatinbladen i vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med blomkålen och mixa sedan till mos med en stavmixer. Dra från plattan. I med gelatinbladen och rör om tills de löst sig. Blanda ner yoghurt och dill. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i små portionsglas och låt stelna i minst 4 timmar. Vid srvering, garnera med rödlök, rom, räkor och eventuellt dill.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Mums vad gott det lät! Måste jag testa.

    SvaraRadera
  2. Mums vad gott det ser ut!
    Första gången jag kikar in här. En mycket trevlig sida med massor av god mat, jag kommer garanterat tillbaka :)

    Trevlig söndagskväll!
    / Slickepotten

    SvaraRadera