måndag 2 maj 2011

Färsk canneloni med bacon- och köttfärsröra

En middag som tar lite tid och kärlek, men som ger minst lika mycket kärlek tillbaka. Maken fick utan svamp eftersom det inte är någon favorit. Snåla inte med ostsåsen är mitt tips. Servera med en god sallad.


ca 6 portioner

Köttfärsröran:
2 paket bacon
0,5 burk Cantadou vitlök
1 gul lök
500 g köttfärs
färska champinjoner
pizzakrydda
1 dl chilisås
1 köttbuljongtärning
1 skvätt soja

Ostsås;

5 msk mjöl
75 g smör
7 dl mjölk
3 dl riven ost
salt och peppar

Tomatsås;

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
pizzakrydda
basilika
en ordentlig nypa socker
salt och peppar

Övrigt;
1 parmesanost
2 förpackningar färska lasagneplattor (jag hade från Coop)

Klipp baconet och fräs. Hacka löken och fräs. Hacka svampen och fräs. Stek köttfärsen och blanda samman alla ingredienser. Ställ åt sidan, låt svalna.

Hacka löken till tomatsåsen, fräs den och vitlöken. På med krossade tomater och övriga ingredienser till den. Ställ åt sidan.

Smält smöret till ostsåen i en kastrull. Vispa ner mjölet och späd med mjölk. Låt koka ihop och rör i botten hela tiden. Ställ åt sidan och vispa ner den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.

Bred ostsås i botten på ugnsfast form. Lägg upp lite av köttfärsröran på lasagneplatta och rulla ihop. Lägg i formen. Upprepa tills lasagneplattorna är slut. Häll på ostsås. På med tomatsåsen över ostsåsen. Toppa med riven parmesan. In i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter.













-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Vi åt canneloni två dagar i rad i helgen! Vi har alltid kört på samma säkra kort, men nu gjorde vi en ny variant och det är en ny favorit!

    Så god drinken/efterrätten i förra inlägget ser ut!

    SvaraRadera