måndag 9 maj 2011

Per Morbergs sparrissoppa

Min kollega Eva skrev på facebook om denna soppa, så jag var tvungen att testa. Den var mycket god. Snabblagad var den också.


6 port

500 g grön sparris
5 st schalottenlökar
5 dl vispgrädde
5 dl kycklingbuljong
1 dl vittvin
salt
peppar

Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet. Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.
Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr.






-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar