lördag 4 juni 2011

Italiensk smörgåstårta

Min kollega Eva bjöd på denna pjäs på a-lagsfikat för ett tag sedan. Den passade perfekt på den lilla buffén vi hade igår. Vi hade även kyckling, köttbullar, revben, crostini med vitlöksost och cambozola vitlök, färskpotatissallad med halloumi, briefyllda krustader med körsbärsmarmelad, samt olika frukter. Oj, så smarrigt! Jag gissar att man kan göra denna low carb genom att skippa botten och istället för mjöl i fyllningen så lägger man till ett ägg.


ca 10 bitar

Botten:
200 g okryddad kavring
Ca 50 g smält smör

Fyllning:
1 röd paprika
Ca 5 hackade soltorkade tomater i olja
Ca 50 g strimlad rökt skinka
500 g färskost, t ex philadelphia
2 dl vispgrädde
2 dl matlagningsyoghurt
2 ägg
2 msk dijonsenap
1½ msk honung
2 msk hackad basilika
1 dl vetemjöl
Salt
Svartpeppar

Garnering:
100-150 g parmaskinka
6-10 röda körsbärstomater
5-8 svarta oliver
Sallad, t.ex. ruccola

Kantskär kavringen och smula ner den i en matberedare. Häll över smöret under gång tills allt är blandat. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Grädda i 200 grader i 6-8 minuter och låt svalna.

Kärna ur paprikan och skär den i bitar, 2x2 cm, och lägg på bakpappersklädd plåt med skalsidan uppåt. Grilla i 250 grader i några minuter tills skalet börjar få färg. Låt svalna.

Fördela tomater, paprika, skinka och basilika över kavringsbottnen. Mixa samman ost, grädde, yoghurt, ägg, senap och honung, tillsätt basilika och sikta ner mjölet under omrörning. Krydda ev med salt och svartpeppar. Häll fyllningen i formen. Grädda 150 grader, ca 40 minuter eller tills fyllningen stelnat.

Låt kallna. Garnera med skinka, tomater, oliver och ruccola.






-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar