"Serveras helt nygräddad, kall eller lätt uppvärmd (svept i aluminiumfolie i ugn ca 20 minuter). Vill du förbereda i mycket god tid kan laxfärsen förvaras fryst".

8 pers
800 g färsk laxfilé
2 äggvitor
1 ägg
2 tsk tomatpuré
2 msk konjak
2 tsk salt
1 krm cayennepeppar
5 dl mellangrädde
1 dl hackad dill
Garnering;
500 g oskalade räkor
100 g färsk sparris
0,5 l ruccola och machésallad
2 avocador samt 1 msk pressad citronsaft
10-15 jordgubbar
ärtskott eller dill
Servering:
Romsås (4 dl creme fraiche, 100 g löjrom, 0,5 dl finhackad thaibasilika eller gräslök, 1 pressad citron, 1 krm mald vitpeppar)
sallad
kokt färskpotatis
Värm ugnen till 150 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en 24 centimeter form med löstagbar kant. Ta bort skinnet och skär bort den brungrå delen utmed fiskens sida. Skär laxköttet i bitar. Mixa i matberedare. I med ägg, tomatpuré, konjak, salt och peppar och slutligen grädden lite i taget. Rör sist ner dillen för hand. Häll smeten i formen, släta till på ytan och grädda på galler i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Innertemp ska vara 70 grader.
Skala räkorna, lägg sparissen i kikande vatten 1 minut. Sila upp och doppa snabbt i kallt vatten. Skölj salladen, skala och skär avocadon i bitar. Pressa citron över den. Klyv jordgubbarna.
Servera med kokt potatis och romsås.
-Mama Skogly ♥
Gillas väldigt mycket när det går att förbereda. Gott med romsås...
SvaraRadera