söndag 26 juni 2011

Smördegsflarn med paprikamarmelad och västerbottensost

Den här stod på buffébordet under midsommar. Receptet på själva paprikamarmeladen hittade jag på Matklubben. Mycket gott var det hur som haver. Idag firar vi Alfred som fyller 5 år!


2 plattor smördeg
västerbottensost

Paprikamarmelad:
6 röda paprikor
50 g soltorkade tomater i olja
4 msk olivolja
1 hackad gul lök
2 skalade och fint hackade vitlöksklyftor
2 msk balsamvinäger
2 msk honung
Tabasco efter egen smak
Salt
Peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Tina 2 smördegsplattor och kavla ut dem lite. Förgrädda ca 10 minuter. Ta ut det ur ugnen, platta ner dem med en stekspade och ställ åt sidan.

Sätt ugnen på grill eller högsta värme. Dela paprikorna i fjärdedelar och ta bort kärnorna. Lägg dem med skalet uppåt mot grillen på en lätt oljad bakplåt och rosta dem tills de är svarta och bubbliga. Ta ut paprikorna och lägg en fuktig kökshandduk över dem. Efter ca 10 minuter går det lätt att pilla bort skalet med hjälp av en kniv. Skär de skalade paprikorna i småbitar. Låt oljan rinna av de soltorkade tomaterna och hacka dem fint. Blanda soltorkade tomater och paprikabitar.
Hetta upp olivoljan. Låt lök och vitlök puttra på svag värme i oljan, tills de mjuknat utan att ta färg. Blanda ner paprika och torkade tomater i lökblandningen. Tillsätt balsamvinäger, honung och tabasco. Småkoka 20-30 minuter på svag värme. Smaksätt med salt och peppar. Skeda upp marmeladen på det förgräddade pajskalet. Strö över västerbottensost och in ugnen på 225 grader tills osten har smält.

-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar