onsdag 13 juli 2011

White and light chocolate chip pancakes with cinnamon cream and maple syrup

Vit- och ljuschokladprickspannkakor med kanelgrädde och lönnsirap. Enough said, egentligen. Hittade en spännande strösselburk på Maxi idag som jag fick användning för till lunch. Barnen åt och åt och åt, snart springer de runt och runt och runt.


Smeten:
2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk socker
1 ägg
2,5 dl mjölk
2 msk smält smör
0,5 dl vita chokladprickar
0,5 dl ljuschokladprickar

smör till stekning
lönnsirap
grädde
florsocker
kanel
strössel

Blanda torrvarorna till smeten i en bunke. Blanda övriga ingredienserna till smeten i separat bunke. Slå ihop men rör inte mer än nödvändigt.

Vispa grädden ganska hårt. Smaksätt med lite florsocker och kanel, lägg i spritspåse om du vill köra överkurs.

Smält lite smör i pannkakslaggen och stek pannkakorna en stund på varje sida. Enklast är att använda en bred kniv. Servera pannkakorna med grädden, lönnsirap och strö över lite strössel. Så får du glada barn med överskottsenergi!








-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar