måndag 15 augusti 2011

Bacon. och ostspäckad köttfärslimpa med murkelsås

Max, Affe och jag var på bio och såg Bilar 2 i 3D i söndags. När vi kom hem hade gubben gjort en smarrig köttfärslimpa. Jag gjorde en murkelsås till. Den har jag skrivit om tidigare och det receptet kommer från Matplatsen. Mums! Receptet på såsen finns här i alla fall;

http://smaskelismaskens.blogspot.com/2011/03/murkelsas.html


800 g köttfärs
2 ägg
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 paket bacon
100 g Norrglimt eller annan smakrik ost
en skvätt vatten
salt och peppar

Stek baconet. Blanda köttfärs, ägg, vitlök, lök, vatten, salt och peppar. Ut med smeten på gladpack. Gröp ur limpan och stoppa i bacon och ost. Rulla ihop limpan med hjälp av gladpacken. Lägg på smord plåt och klicka lite smör runt om. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 45 minuter.




-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Vad gott med köttfärslimpa! jag gör ofta allt-i-ett med potatis och grönsaker, men nu var det längesedan. Älgfärsen börjar tryta i frysen så det har inte varit prioriterat på sistone. :)

    SvaraRadera