ca 8 port
900 g kassler
8-10 stora champinjoner
1 stor gul lök
1 blomkålshuvud
1 knippe broccoli
2 vitlöksklyftor
4 dl grädde
1 Cantadou grekisk vitlök
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk chilisås
1,5 msk fransk senap
Norrglimt (fd Krutrök)
Skär bort det yttre lagret på kasslern och skär köttet i lagom stora bitar. Skär svampen och hacka löken. Riv vitlöken. Koka broccolin och blomkålen mjuka i vatten samt en grönsaksbuljongtärning. Slå av vattnet och lägg grönsakerna i gratängform. Smält smöret och fräs svampen, löken och vitlöken. I men kasslern och fräs vidare. I med chilisås och fransk senap. Slå på grädde och i med Cantadoun. Smaka av med salt och peppar. Slå sedan över i gratängformen. Toppa med Norrglimt eller annan smakrik ost. Skjuts in i ugnen och gratinera ca 15 minuter. Servera med sallad och potatis till kolhydratfolket.
-Mama Skogly ♥
Ska ta och göra en djupdykning bland dina LCHF-recept inom det snaraste, de passar perfekt även för oss som kör GI-kost nu.
SvaraRaderaDetta verkar vara ett perfekt recept, vi har gärna kassler i frysen på lut!