tisdag 23 augusti 2011

Kräftsoppa med västerbottensflarn

Mmmmmm, så gott. Morötter och rotselleri är ju inte så LCHF-vänligt, men de silar man ju bort.


4-6 port

1 kräftpaket
1 gul lök
1 morot
75 g rotselleri
persilja
3 dl vitt vin
8 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 msk tomatpuré
1 knivudd sambal

Tina kräftorna och ta loss kräftstjärtarna. Hacka lök, morot, selleri och persilja, fräs i smör. I med kräftskal, vin, vatten och buljongtärningar. Koka 20 minuter med lock på. Sila buljongen. Koka upp och i med creme fraiche, grädde, tomatpuré och sambal. Vispa. Lägg kräftstjärtarna i skål och häll över soppan. Servera gärna med västerbottensflarn.

Västerbottensflarn:

2 st

2 msk riven västerbottensost
1 klick creme fraiche

Blanda ihop och lägg på tallrik. In i mikron ca 1,5 minut. Håll koll så den inte bränns.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar