
450 g hel oxfilé som varit fryst
1 msk salt
1 msk socker
1 tsk svartpeppar
2 msk timjan
Nobissås:
1 ägg
1 msk rödvinsvinäger
2 dl rapsolja
0,5 tsk salt
1 tsk fransk senap
1 liten vitlöksklyfta
hackad gräslök
Lägg ner ägget i kokande vatten och låt koka precis 3 minuter. Skrapa ur ägget med en sked. Droppa omväxlande ner vinägern och oljan under tiden du mixar. Droppa ner oljan i en tunn stråle så tjocknar såsen efter en stund. I med salt, senap, vitlök och gräslök. Salta och peppra.
Blanda salt, socker, peppar och timjan. Gnid in köttet med det och låt marinera i ett dygn. Skär köttet i tunna, tunna skivor. Stek sparris, salta och peppra. Servera med sparris, skuret kött och toppa med nobissåsen.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar