onsdag 21 september 2011

LCHF ischoklad

Gjorde ischoklad igår av choklad som var över. Det var "endast" 29,nånting gram kolisar/100g i just den här. Hade inga små aluminiumformar, så det fick bli modell lite större i papper. Räknade ut att det blir ca 1,2 g kolisar per ischoklad. Nästa gång ska jag göra dem i mindre formar. Det blev sååå gott!
Har ni testat Cocosa förresten? 95 spänn på hälsokostaffären, den utan cocossmak. Använder den i kaffe och te. Man står sig längre...


6 stora ischokladkakor

25 g Premium mörk choklad 70%
25 g Cocosa (utan smak)

Smält tillsammans i kastrull och häll i formar. Ställ kallt att stelna. Ta da!






-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Gott! Jag har sett Cocosa i affärer här i Singapore, men inte köpt!

    SvaraRadera
  2. Kan choklad bli över? ;-) Det är gott att ha i några droppar pepparmintlolja i ischokladen också, om man gillar mint. I julas gjorde jag det och hällde tunt lager av chokladen i bullformar; det blev tunna mintkakor.

    Cocosa är bra, ska köpa det igen nästa gång jag går in till stan. Jag har köpt Kung Markattas kokosolja på Kvantum på sista tiden, jag har varit för lat för att ta mig in till stan :-). Den är helt ok men har en mild kokossmak så den är inte riktigt lika användbar. 39 kr för 225 ml är kanske inte så jättebilligt heller.

    SvaraRadera