onsdag 9 november 2011

Fiskfilé ála creme fraiche

Ett recept rakt ur hemkunskapsboken. Här har jag gjort om receptet från två portioner till fyra och bytt ut mjölken mot grädde, lätt creme fracihen mot tung sådan. Busenkelt! Maken och två av tre barn åt och tyckte det var gott. (Men nu tycker två av mina tre barn om fisk så att...)


4 port

1 gul lök
1 tinat torskpaket
saften från 0,5 citron
örtsalt
2 krm peppar
klippt dill
2 krm torkad dragon
1 dl creme fracihe
2 dl grädde
riven ost, gärna lagrad

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form. Hacka löken fint och fördela i botten av formen. Pressa citronsaft över. Krydda med örtsalt, peppar, dill och dragon. Blanda creme fracihen med grädden och slå över. Toppa med riven ost. In i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Servera med potatismos eller blomkålsmos.








-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar