
150 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kallt kaffe
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
Fudge:
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad, gärna 70%
75 g rumstempererat smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop ägg, socker och vanlijsocker
Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i dm. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter Låt kakan svalna i formen.
Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret.
Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.
-Mama Skogly ♥
Ohh...lala så god den är!!
SvaraRaderaGod jul!!
Ljuvligt god, mums!
SvaraRaderaGOD JUL till dej från oss!
Oj, så mumsigt det ser ut! God Jul!
SvaraRadera