fredag 2 december 2011

Gourmetrulle

Bakningen igår gav upphov till nya anektdoter skulle man kunna säga. Rullrånsjärnet som packades upp var ett våffeljärn och dammsugarna blev mest bara mos. Men resten gick bra. Recept kommer.

Idag bjuder jag på ett recept från min mammas gömmor, nämligen en gourmetrulle som ska ha funnits att köpa i Kungshallen i Stockholm på ett ställe som heter/hette Cesannas. Det var gott, men den norska majjon hade tagit slut och jag hade bara Findus majjo hemma. Den ger en bismak som jag inte riktigt kan med. Så ska ni göra det här, gör för tusan er egen majonnäs. Annars kan ni hellre välja någon annan sås till.

4 rullar


4 mjuka tunnbröd
smör
4 medelstora potatisar
0,25 isbergssalladshuvud
1 förpackning renskav (eller rostbiff)
1 gul lök
salt och peppar

Majjosalladen:
1 dl majonnäs (helst hemmagjord eller Hellmans)
0,5 liten burk keso
0,25 finstrimlad purjo
1 grovrivet äpple
1 tsk finriven pepparrot
2 msk chilisås
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar

Koka potatisen. Blanda ingredienserna till såsen. Skiva löken och stek den i smör. Hacka isbergssallad. Stek renskaven, salta och peppra. Stek renskaven (eller bryn rostbiffen). Bred smör på brödet. Mosa en potatis i mitten. På med stekt lök, isbergssallad och renskav. Toppa med såsen. Rulla ihop med folie runt om. Lite persilja på och servera.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar