
ca 35 små bitar
Botten:
150 g smör
400 g kantskuren kavring
Fyllning:
2 burkar kräftstjärtar i lag á 400 g
2 små finhackade rödlökar
1 dl hackad dill
3 dl riven brännvinsost
5 cl Skåne eller annat kryddat brännvin
2 gelatinblad
4 dl creme fracihe
1 krm cayenne
flingsalt
Topping:
hackad gräslök
Klä en liten långpanna (20X30) med plastfolie. Smält smöret och låt svalna. Mixa brödet i matberedare och slå över smöret. Tryck ut smeten i formen. Ställ kallt minst 30 minuter. Låt kräftorna rinna av och grovhacka. Blanda dem med lök, dill, ost och brännvin. Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Värm lite av creme fraichen på svag värme i kastrull Ta kastrullen från värmen och rör ner gelatinet. Blanda med resten av creme fracihen och vänd ner i kräftröran. Smaka av med kajennpeppar och salt. Fördela smeten över botten. Täck över och låt stelna i kylen i minst 4 timmat. Vid servering: Lyft upp tårtan och skär i bitar. Garnera med hackad gräslök.


-Mama Skogly ♥
mm va gott gillar skarpt brännvinsosten så detta måste bara vart gott!
SvaraRadera