söndag 22 januari 2012

7-rätters på Bryggargatan

Oj, det här var häftigt. Riktigt, riktigt häftigt. Tjejerna och jag har sparat en hundring i månaden i flera år och nu är det dags att börja spendera. Så igår var vi alltså på Bryggargatan för att testa deras 7-rätters. Med champagne, maten, utvalda viner till och kaffe gick notan på just över 7000:-. Menyn enligt deras hemsida kommer här:

Gravad ren med purjolök, tranbär och trattkantareller

Isländsk havskräfta och norsk pilgrimsmussla

Stekt piggvar, mandelpotatiskräm och citrussås

Oxkind med lågtemperaturkokt vaktelägg, rökt consommé och syltad lök

Isländsk lammytterfilé med rosmarin, morötter och lammsky

Gurka och lime

Åkerbär och handvispad vaniljglass

Nu stämde inte den beskrivningen till 100%. När vi kom dit fick vi först en aptitretare som var lättstekt oxfilé med jordärtskockskräm med gravad forell. Mycket gott. Höjdpunkterna var Piggvarrätten och den näst sista rätten, ört- och vaniljmarinerad gurka. Totalt oväntat att det skulle kunna smaka så fantastiskt. Oxkinden var väl kvällens besvikelse. Smakade rätt och slätt köttsoppa.

Ett plus till att toaletten var pimpad. Det fanns rullade handdukar som man fick torka händerna på och slänga i en korg, musik spelades från en högtalare och det fanns levande ljus.

Summan av kardemumman är att det var en supertrevlig kväll och maten var mycket god. Rekommenderas.




































-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Vilken LYX! Härligt att du skriver om det där med sparandet också. Blir lite trött när folk vräker ur sig att de brukar äta på svindyra restauranger alltsom oftast. Ja det funkar väl om man råkar vara stenrik, men det är ju inte de flesta...
    Tänker fröken Dill

    SvaraRadera