tisdag 3 januari 2012

Bönröra med basilika på grillat bröd

Den här rackaren åt vi då till risotton på ett rostat surdegsbröd. Påminner om hummus. Även det här receptet är från Ica-kuriren. Fast jag skulle vilja tillägga att man ska göra den en bra stund före man ska äta den så att smakerna får säga "Ja!" till varandra.


4 portioner

Tillagningstid: 10 min.

1 burk (à 410 g) stora vita bönor
1/2–1 vitlöksklyfta
1/2 kruka basilika
1/2 msk citronsaft
2–3 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar från kvarn
gott ljust bröd, grillat eller rostat

Häll av spadet från bönorna och skölj dem ordentligt i durkslag
i kallt vatten. Låt dem rinna av.
Mixa bönor, vitlök, basilika, cit­ronsaft och 2 matskedar av oliv­oljan med mixerstav. Tillsätt mer olja vid behov. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar, och eventuellt mer citronsaft.
Servera bönröran med ett gott bröd, gärna grillat eller rostat.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: