Den här rackaren åt vi då till risotton på ett rostat surdegsbröd. Påminner om hummus. Även det här receptet är från Ica-kuriren. Fast jag skulle vilja tillägga att man ska göra den en bra stund före man ska äta den så att smakerna får säga "Ja!" till varandra.
4 portioner
Tillagningstid: 10 min.
1 burk (à 410 g) stora vita bönor
1/2–1 vitlöksklyfta
1/2 kruka basilika
1/2 msk citronsaft
2–3 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar från kvarn
gott ljust bröd, grillat eller rostat
Häll av spadet från bönorna och skölj dem ordentligt i durkslag
i kallt vatten. Låt dem rinna av.
Mixa bönor, vitlök, basilika, citronsaft och 2 matskedar av olivoljan med mixerstav. Tillsätt mer olja vid behov. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar, och eventuellt mer citronsaft.
Servera bönröran med ett gott bröd, gärna grillat eller rostat.
-Mama Skogly ♥
Gillar sådana här röror!
SvaraRaderaMums, det lät toppengott och nyttigt!
SvaraRadera