
4 portioner
Tillagningstid: 40 min.
8 dl vatten + 1,5 grönsaksbuljontärning
1 stort eller två små fänkålsstånd
2 schalottenlökar, finhackade
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 dl arborioris
3 dl vitt vin
1–2 msk smör
2 dl nyriven parmesanost
2 burkar kräftstjärtar, avrunna
Koka upp vatten och buljongtärning. Ansa fänkålen och tärna den, spara fänkålsdillen till dekoration om den är fin.
Fräs schalottenlöken ett par minuter i oljan i en kastrull. Tillsätt fänkål och vitlök och fräs några minuter till. Tillsätt riset och vänd runt så kornen blir lite genomskinliga. Häll på vinet och låt koka in under omrörning.
Tillsätt varm buljong, en skopa i taget och koka in innan nästa tillsätts. Fortsätt så tills riset är mjukt men har en liten kärna. Tillsätt mer buljong om det blir för torrt. Smaka av med salt och peppar.
När du är nöjd, tillsätt smör, parmesanost och vänd i kräftstjärtarna. Dekorera med fänkålsdillen.


-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar