måndag 2 januari 2012

Löjromscheesecake med räkor

Här kommer receptet på de goda snittarna Kajsa och Robert bjöd på. Otroligt fräscht med frisk smak av citron. Testa dessa!


ca 200 g kavring
75 g smält smör

4 gelatinblad
1 dl crème fraiche
300 g philadelphiaost
1/2 finhackad rödlök
ca 80 g löjrom
1 tsk citronskal + 1 tsk färskpressad citronsaft
salt och vitpeppar

ca 300 g räkor med skal
finhackad gräslök till garnering
skivade rädisor till garnering

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Mixa kavringen i matberedare och tillsätt smöret. Tryck ut smulorna i en pajform med löstagbar kant eller klä en form med plastfolie.

Rör ihop crème fraiche, philadelphiaost, rödlök, rom, citronskal och -saft till en kräm. Smaka av med salt och peppar.

Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och smält dem på svag värme med LITE av vattnet. Blanda ner det smälta gelatinet i krämen och bred fyllningen över kavringsbotten. Låt stå kallt i minst tre timmar eller tills fyllningen stelnar.

Toppa med skalade räkor, gräslök och rädisor!

Servera som tårta eller blöt en kniv i varmt vatten och skär upp tårtan i små snittar.

Ur: Systrarna Eisenmans MINGELMAT

-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Har förstått att den där mingelmatsboken är bra. Sett många som tagit recept därifrån!

    SvaraRadera