lördag 4 februari 2012

Västerbottensgratäng med romröra och gravad röding

-32 grader så idag sticker man inte ut näbben... Istället blir det film för hela slanten. Igår var min kollega Peter på besök och vi jobbade med att förbereda året Uppdrag, en samarbetsövning för åk 6-9. Det blev god mat på det också. Han kom med en hel hemgravad röding så det använde vi till förrätten. Och jag kan säga att den var gooooood!


4 portionsformar

3 ägg
2 dl grädde
150 g riven västerbottensost
peppar
chili flakes

1 dl creme fracihe
sikrom
gravad röding (eller gravad lax)

Blanda ägg med grädde, peppar, riven ost och chiliflakes. Slå upp i portionsformar och in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Låt svalna lite. Blanda ihop creme fracihe, rom och hackad röding. Sen är det bara att luta sig tillbaka och njuta.

-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar