måndag 26 mars 2012

Köttfärsfyllda smördegsrullar

Här kommer lördagens middag som var ganska enkel att göra, speciellt om man har överbliven köttfärs. En god sås till är ett måste. Vi gjorde en med creme fracihe och sweet chili. Om jag inte hade glömt creme fraichen hemma, hade jag även gjort den stående favoriten; creme fracihe, vitlök, sambal och fransk senap. En god sallad till är också ett måste. Sen har min man någon slags förkärlek till ris, så det serverades också till.

ca 4-6 port

en riktigt god köttfärssås gjord på cirkus 400 g köttfärs
1 rulle färsk smördeg
riven ost
1 burk Cantadou vitlök
1 ägg till pensling

Gör köttfärssåsen och låt den svalna. Annars får du det jobbig när du ska göra rullen. Rulla ut degen och bred den med färskosten. Lämna en remsa på ena långsidan på ca 4 cm. Strö ut köttfärsen över färskosten och platta till lite. Strö över riven ost. Vispa upp ett ägg och pensla på den kanten du lämnade. Rulla ihop med kanten längst ner, i botten på rullen. Pensla ägg runt om. Skär i 10 bitar och lägg ut på bakplåtspapper på plåt. Strö över lite mer riven ost och in i ugnen i 200 grader i ca 22 minuter. Servera med sallad och sås, eventuellt ris.








-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar