Här kommer ett recept som jag fått av kokerskan på Bulleribock, kidsens förskola. Inte helt low carb, men men...
4 port
500 gram nötfärs
1 dl ströbröd
1 st ägg
2 dl mjölk
1 paket bacon
ost
5 dl grädde
4 dl chilisås
1 vitlöksklyfta
Blanda ägg, ströbröd och mjölk och låt svälla 10-15 min. Lägg köttfärsen i en bunke och häll på hälften av ströbrödssörjan och blanda ordentligt. Krydda och häll på lite mer av ströbrödssörjan om du ser att det inte blandet ut sig till en jämn smet. Lägg sedan ut köttfärsen på ett bakplåtspapper och tryck ut det jämt över hela bakplåtspappret. Lägg baconen på köttfärsen och sedan osten på baconet. Rulla sedan ihop precis som en rulltårta och lägg i en ugnssäker form. Stoppa in i ugnen i 225 grader i ca 40 min. Blanda grädde, vitlök och chilisås. Ta ut köttförslimpan när den är klar och häll över grädden och chilisåsen, stoppa sedan in i ugnen igen och sänk värmen till 200 grader. När såsen har blivit varm och börjat bubbla är köttfärslimpan klar.
-Mama Skogly ♥
Köttfärslimpa är verkligen så gott. Smart att rulla in baconet, det har jag aldrig testat.
SvaraRaderaDet måste jag testa! Jag tycker det är så gott med köttfärslimpa och vill gärna testa många olika varianter på det! Tack för tipset! :)
SvaraRadera//Lana