onsdag 7 mars 2012

Fiskgratäng med räkor

En god fiskgratäng som Anette, svärmor och svärfar blev bjudna på.


600 g torskfilé
salt och peppar
1 burk räkor i lag
3 dl grädde
3 msk skaldjursfond
0,5 dl fryst dill
1 påse riven västerbottensost
citron

Skiva fisken i centimeterbreda skivor. Lägg i form, salta och peppra. In i ugnen under bakplåtspapper i 15 minuter. Ta ur den och ta bort bakplåtspapperet. På med räkorna utan lagen. Blanda grädden med dillen och fonden. Slå över. Strö över osten och in i ugnen 15-20 minuter. Spruta lite citron över. Servera med sallad och eventuellt potatis.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Låter väldigt enkelt och gott. Bra bjudmat då man kan välja tillbehör själv.

    SvaraRadera
  2. Fiskgratäng är ju så gott! Och väldigt enkelt att göra.

    SvaraRadera