torsdag 12 april 2012

Kasslerlåda

Dagens recept är gårdagens middag. I originalreceptet skulle det vara kassler men vi hade påskskinka över så den åkte i istället. Jag skulle även kunna tänka mig en extra vitlöksklyfta i samt lite extra chilisås. Skulle även steka purjon innan. Den var riktigt enkel att göra och går att förbereda.


4 port

300 g kassler
4 portioner kokt ris
1 purjo
3 dl grädde
1 dl majonnäs
0,5 dl chilisås
2 dl riven ost
salt och peppar
1 vitlökskyfta
2 tomater

Koka riset och tärna kasslern. Ansa purjon och skär i bitar. Blanda riset med kasslern och löken. Salta och peppra. Blanda grädde, majjo, vitlök och chilisås i skål. Slå över formen. På med skivad tomat och sedan riven ost. Hit kan man förbereda. Ställ fomen kallt om du inte ska stoppa in den i ugnen. Just innan du ska äta, in med formen i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter. Har formen stått kallt, låt den vara inne ca 35 minuter. Lägg folie på efter en stund så osten inte bränns.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Min dotter skulle äta hur mycket som helst av en sådan gratäng! :) Hon älskar nämligen både ris och kassler! :)
    Ha en fin fredag!
    //Lana

    SvaraRadera