
8-10 port.
1 färsk smördegsrulle
Fyllning:
1 burk champinjoner 400g/230g (alltså burken väger 400 men innehåller 230 g svamp)
1,5 hg rökt skinka
1 medelstor hackad gul lök
1 tsk vetemjöl
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl finhackad persilja
1 krm timjan
1/4-½ tsk salt
peppar
1 ½ dl grädde
1 äggula
Till pensling & garnering:
äggvita & sesamfrön
Strimla skinkan och hacka löken. Stek svamp, skinka och lök. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vitlök, persilja och kryddor samt 1 dl av grädden. Låt detta småputtra till nästan all grädden kokat in.
Vispa ihop resten av grädden med äggulan och rör ned. Låt detta koka upp under omrörning och smaka av. Det ska bli en fast röra, ganska kryddstark.
Låt fyllningen bli kall.
Lägg blandningen i en sträng mitt på smördegsplattan.
Vik över långsidorna och nyp till ordentligt. Vänd rullen försiktigt så att skarven kommer neråt.
Vispa upp ägget och pensla rullen. Grädda mitt i ugnen tills ytan fått fin färg, 20-30 min.
Ugn 225 grader.



-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar