lördag 28 april 2012

Parmesanflarn med citroncreme och löjrom

Åh, vad det är härligt med sol och vår. Man blir glad i hela kroppen! Tyvärr har vi en massa snö kvar, men jag hoppas den tinar bort fort. Idag bjuder jag på en smarrig, liten förrätt från senaste Elle Mat & Vin. Citroncremen var sååå fräsch. Det här måste ni prova!


8-10 pers

250 g grovriven parmesan
1 burk löjrom (jag tog sikrom)
1 liten rödlök
färsk ört att dekorera med t ex gräslök eller persilja

Citroncreme:
2 dl creme fracihe
riven skal av 1 citron
salt och nymalen svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader. Riv osten och lägg i högar på bakplåtspapper. In i ugnen i ca 5-8 minuter. Kolla så den inte bränns. Rör ihop citroncremen. Låt flarnen svalna och klicka på cremen. På med rom och dekorera med örten. Salta och peppra. Njut!


Tja, vi kastar väl in en liten bild på snön också...


-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Gott, fräscht och enkelt! Precis i min smak! Tack för tipset! :)
    Ha en fin söndag!
    //Lana

    SvaraRadera