fredag 27 april 2012

Godaste LCHFpizzan

Damn, woman! Tusan så gott det här blev. Lätt den godaste LCHFpizzabotten jag testat. Och det doftade fantastiskt gott i köket också. Det hade suttit fint med en klick aioli till också, men det hade jag inte hemma. Receptet på botten har jag hittat hos "Mitt nya liv".


6-8 port

Botten:
120 g philadelphiaost
4 små ägg
1,8 dl grädde
0,6 dl parmesanost
5 dl riven ost
1 msk italiens salladskrydda
1 msk pizzakrydda

Topping:
tomatsås
Saleggio (salami med ädelost)
champinjoner
gröna oliver
1 fetaost
pizzakrydda
ost

Botten:
Klä en liten långpanna med bakplåtspapper. Ta en med höga kanter så inte smeten rinner ut. Vispa ihop äggen och färskosten. I med salladskrydda och pizzakrydda. I med grädden och parmesanen. Vispa. I med riven ost och blanda ihop. Slå ut i långpannan. In i ugnen i 175 grader i 25 minuter.

Toppingen:
Höj tempen på ugnen till 225 grader. Bred ut tomatsåsen och på med salami, svamp, oliver och riven fetaost. Pudra över pizzakrydda och hyvla ost överst. In i ca 10-15 minuter tills osten ser gyllenbrun ut.





-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Låter otroligt gott! LCHFpizza är favorit hos hela familjen hemma hos oss, även hos kolhydratätare...
    Ha en fin helg! :)
    //Lana

    SvaraRadera