torsdag 26 april 2012

Vinkokta musslor med fänkål och timjan

Här kommer recept på en väldigt god musselsoppa. Inspiration från Allt om mat. Den som vill kan äta en bit bröd till och doppa i soppan. Om man inte serverar bröd till kanske man bör servera något annat tillbehör som mättar.


Ca 2 port
800 g blåmusslor med skal (frysta)
1-2 msk färsk timjan
1,5 dl vitt vin
1 fänkålsstånd
2 vitlöksklyftor
1,5 msk tomatpuré
1,5 dl grädde
1 röd chili
salt och peppar

Finhacka lök, vitlök och chili. Ansa fänkålen och skär i mindre bitar. Fräs i smör i ca 4-5 minuter. I med tomatpurén, vin, timjan och musslor. Koka under lock i 5 minuter. Ta bort de musslor som inte öppnat sig. Slå över grädde och smaka av med salt och peppar.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar