Här kommer recept på en väldigt god musselsoppa. Inspiration från Allt om mat. Den som vill kan äta en bit bröd till och doppa i soppan. Om man inte serverar bröd till kanske man bör servera något annat tillbehör som mättar.
Ca 2 port
800 g blåmusslor med skal (frysta)
1-2 msk färsk timjan
1,5 dl vitt vin
1 fänkålsstånd
2 vitlöksklyftor
1,5 msk tomatpuré
1,5 dl grädde
1 röd chili
salt och peppar
Finhacka lök, vitlök och chili. Ansa fänkålen och skär i mindre bitar. Fräs i smör i ca 4-5 minuter. I med tomatpurén, vin, timjan och musslor. Koka under lock i 5 minuter. Ta bort de musslor som inte öppnat sig. Slå över grädde och smaka av med salt och peppar.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar