lördag 26 maj 2012

Baconlindad kycklingfilé fylld med parmesan, basilika och vitlök

Grattis alla mammor där ute! Det är Mors dag idag och den ska vi fira tillsammans med min svärmor och svärfar. Det blir en god middag ikväll som vi ska njuta av. Idag skickar jag en extra tanke upp till himlen där min egen mamma bor.

Här kommer fredagens middag. Receptet har jag lånat av Lana och det var väldigt gott. Det hade varit smaskigt med klyftpotatis till, och en sås med creme fracihe och soltorkade tomater.


6 kycklingfiléer
100 g grovriven parmesanost
färsk basilika
2 msk rumsvarmt smör
1 stor pressad vitlöksklyfta
salt, peppar
2 paket bacon

1. Putsa kycklingfiléer. Skär ett djupt snitt i varje filén.
2. Kör osten ihop med basilikablad, smör och pressad vitlök i matberedaren till en mjuk pasta.
3. Fyll filéerna med pastan.
4. Linda varje filén i bacon. Stek filéerna i ugnen, 200 grader , ca 25-30 minuter.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar