söndag 27 maj 2012

Blåbärsrutor med vit choklad

Svärmor bakade en kaka innan hon kom och hälsade på i lördags. Den var saftig och inte för söt. Den vita chokladen blev dock utbytt mot ljus blockchoklad. Receptet är från Allers.

Mors dag firades med svärmor och svärfar som bjöd på middag. Det blev ost och kex, porterstek och en god chokladkaka. Av mina killar fick jag en superfin och mysig poncho som Love myser i på bilden längst ner.


24 bitar

125 g smör
1,5 dl mjölk
1,5 dl vanlijyoghurt
3 ägg
1,5 dl socker
5 + 2 dl mjöl
3 tsk bakpulver
3 dl blåbär färska eller frysta
50 g vit choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en gryta. Vispa i mjölk och yoghurt.
Vispa ägg och socker poröst och rör ner i smörblandningen. Blanda 5 dl mjöl med bakpulvret och vänd ner i smeten. Blanda blåbären med 2 msk vetemjöl och vänd ner i smeten. Bre ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 20X30 cm, och grädda i 15 minuter. Hacka chokladen och strö över kakan. Grädda ytterligare 10 minuter. Låt svalna och skär i rutor.



-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Ser ut att vara en god kaka!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker det blir mycket saftigare när man använder fil eller yoghurt i kakor/tårtor! :)
    ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera