torsdag 31 maj 2012

Blueberry and white chocolate cheesecake

Ett recept från Nyhetsmorgon som svärmor gjorde och bjöd på. Krämig och god.


Antal portioner: 6-8 portioner

Ingredienser

200g 3-4 st digestivekex
100 g smör
400 g vit choklad av hög kvalitet, i bitar
250 g färskost
2.5 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
250 g blåbär


Till receptet behövs en kakform med löstagbar botten, cirka 20 cm i diameter.

1. Lägg digestivekexen i en tättslutande plastpåse och krossa dem med en brödkavel eller något annat trubbigt föremål som du kan orsaka ordentlig skada med, tills du har en påse fina smulor i stället.

2. Smält smöret i en stor kastrull, häll i kexsmulorna och blanda ordentligt.

3. Häll blandningen i kakformen, jämna ut och platta till med baksidan av en sked.

4. Täck över och ställ in i kylen medan du förbereder resten av ingredienserna.

5. Lägg chokladen i en skål och placera skålen över en liten kastrull med knappt sjudande vatten.

6. Var noga med att botten av skålen inte når ner till vattnet.

7. Låt chokladen smälta långsamt under omrörning.

8. Vispa ihop färskost, grädde och mascarpone med en träslev i en stor bunke.

9. Vänd slutligen ner blåbären.

10. Fördela blandningen i ett jämnt lager på kakbottnen, täck över och låt stelna i kylskåp i minst 2–3 timmar.

11. Ta ur cheesecaken ur formen och servera i generösa portioner!


-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Åh, cheesecake är jag svag för och en krämig sådan, vill ha :)

    SvaraRadera