onsdag 2 maj 2012

Broccolisoppa med ädelost

Torsdag idag och imorgon står ordentligt fredagsmys på schemat. Vi ska ha barnvakt hela helgen så vi ska bara njuta av tytnaden. Vi ska även hinna med att spika och hamra lite på barnens förskola, vårt föräldrakooperativ. Vi får se vad vi hittar på min man och jag. Det brukar bli så att man gör upp en massa planer som man ska hinna med och i slutändan är man så trött så det blir inget av det. Men njuta ska vi!

Idag bjuder jag på ett recept jag lånat av 56kg men ni känner ju mig. Jag gör om. Här kommer min variant av soppan, mycket gott. Ha en skön fredag!


4 portioner
500 g broccoli (helst färsk!)
0,5 gul lök
1 tsk sambal
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
6 dl grönsaksbuljong
1½ dl vitt torrt vin
1 dl grädde
ca 150 g ädelost
salt och peppar
färsk timjan

Finhacka löken, smält smöret och fräs löken mjuk. Häll på buljong och vin och låt det koka upp,. Tillsätt broccolin (ansa om den är färsk) och låt det koka på medelvärme under lock i cirka 10 min. (kortare om du använder färsk broccoli)
Mixa soppan med stavmixer och hetta upp igen och tillsätt grädde, sambal och ädelost. Häll upp och dekorera med färsk timjan.


-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Ja, veckorna går så fort! Ni skall njuta av helgen, kram!

    SvaraRadera
  2. Lät fantastiskt gott! Jag tror det får bli den sena lördagslunchen! :)

    SvaraRadera
  3. Riktigt god soppa, trots att jag skippade både vin, vitlök och timjan. Dessutom första gången jag använde den nyinköpta stavmixern (min första).

    SvaraRadera